dundra.blogg.se

En blogg om allt och inget! Eller jag skulle nog inte kalla: jobb, barn, hundar, hundträning, ridning och allt det andra social för inget :)

Årets första spår och lydnad på barmark!

Publicerad 2014-02-26 21:12:55 i Allmänt

Efter att ha vilat i typ 1 vecka då hundarnas dumma husse åkte till Spanien i 5 dagar så har vi kört igång igen :) Dundra och Glitter var på pensionat under tiden så dom har även haft paus från mig!

I måndags så åkte jag och Malin och spårade med hundarna. Första spåret på säkert 6 månader. Hon fick ett spår med 3 vinklar och två dosor. Hon spårade helt okej men matte var ju tvungen att lägga sig i och förstöra, STÖR INTE I SPÅRET blir min läxa :) 

Dagen efter blev det lite lydnad. Helt sjukt skönt att träna ute på barmark på gräs dessutom! Jag körde linförighet, sättande och tränade på ingångar. Men det börjar redan bli lite problematiskt med magen som år i vägen, jag ser ju inte riktigt så bra ;) Jag tycker dock att hon skötte sig finfint! Mycket fokus på att komma ut ur bilen och ha fokus på mig, det börjar löna sig! 

Hoppas att snön håller sig undan så att vi kan fortsätta såhär nu! Nu laddar vi för rasspecialen på söndag vilket jag inte ens fattar varför jag anmälde till...motivationen för det är INTE på topp! 


Karin och Mathias som var med och tränade igår :) 

Vilodag...fast näe!

Publicerad 2014-02-15 20:54:34 i Allmänt

Vilodag i den formen att vi inte åker iväg och tränar. Mathias har varit i badhuset med ungarna och jag har shoppat på Marieberg med Malin. Bra uppdelning tycker jag :) 


Blev ett fat plus några lyktor, köket ska göras om eftersom vi har nytt bord och stolar! 

Dundra fick ett kort pass imorse där vi bara la fokus på att markera spårapporter. Vi har bara gjort det en gång förut. Krutet läggs på att hon ska visa mig dom genom att markera med nosen, som en nostarget nästan :)

När vi kom hem så fick hon ett pass inomhus igen. Fokus på apporten, hålla fast och hårt! 
Snabba lägganden och att ligga kvar trots störning. Jag "råkade" tappa godis när jag gick ifrån henne, vilket festade MEN hon låg kvar :) 
Samt även markera spårapporter igen. Och ja allt gick bra och jag tycker att hon hade en bra attityd hela tiden även fast vi var inne och belöningen bara var tråkigt godis och inte boll! 



Träna för att uppfylla våra mål!

Publicerad 2014-02-14 20:17:55 i Allmänt

Målen är satta för 2014 och för att nå dit så har jag kommit på att vi faktiskt måste träna! 

Som det ser ut nu så siktar vi på att göra ett mh i vår, bh-prov i vår/försommaren och starta en appell i sensommar/höst. 

Idag packade jag, Malin och Mathias in oss i bilen med en hel hög (5 st) hundar för att åka till Kristinehamn för träning i innomhushallen. Mitt upplägg var att bara belöna all kontakt då hon är väldigt splittrad där samt att köra lite budföringar plus lite skyddslydnad. 

Kontakten gick över förväntan och jag och Malin utnyttjade verkligen varandras hundar för att få störning. Budföring som jag trodde eventuellt kunde bli ett problem har blivit hennes favorit grej! Hon gör det superbra!

Sen då så instruerade jag Mathias i hur han skulle bete sig som figge för min tanke var att träna utkallningar, gå lite "fot" runt honom samt lite kontroll genom att kalla in och ut honom. Stackars Mathias hade det inte lätt idag, först ta instruktioner från mig om Dundra som kör IPO och sen byta till att köra Malins hane som kör svensk skyddet. Men det gjorde han bra :)

Och Dundra då? Jo då hon var olydig till en början men sen kom jag åt henne, vilket var meningen! Jag är supernöjd även med den delen av träning. Det känns verkligen som att jag börjar komma åt henne nu samt att hon jobbar mer FÖR mig!! 

När vi var klara med allt och skulle gå ut och hämta hundarna för att lägga en plats ja få möter vi fler träningskompisar utanför som bokat utanför oss så vi fick till en bra plats med några helt nya hundar och ja även där börjar vi få till rätt känsla, dyr hund idag :) 


Platsen idag: närmast Dacke, Bernard, Zumo, Floyd och Dundra längst bort. 

På återseende :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela