dundra.blogg.se

En blogg om allt och inget! Eller jag skulle nog inte kalla: jobb, barn, hundar, hundträning, ridning och allt det andra social för inget :)

Sara <3 Lea

Publicerad 2013-06-30 22:42:56 i Allmänt

När vi bestämde oss för att vi skulle ha en till hund var jag arbetslös så jag hade all tid i världen. Det var helt klart anledningen till att jag och Lea fick den relationen som vi fick. Jag var hennes allt och hon var mitt!
 
Jag märkte snabbt att hon inte var som alla andra hundar. Folk brukar säga till mig att det är SÅ jobbigt att ha valp och hur jobbig just deras valp är. Innan man har haft Lea har man inte haft det jobbigt! Förutom dom här vanliga sakerna som att attackera ens fötter, äta tusentals skor och att tugga på lite möber så grävde hon hål i väggarna, drog loss tapeter från väggarna (Okej om det hade varit hemma hos oss men det är lite pinsamt när hon gör sig hemmastad hos andra genom att dra loss lite tapet!) och drog även loss korkmattorna från golvet. Alltså det som ska vara själva GOLVET!
 
När hon blev större slutade hon med det och ersatte dessa charmiga saker med andra. Hon skällde i bilen, gjorde utfall på promenaderna och absolut HATADE hästar. Förutom en, Flinta lyckades charma Lea så dom blev snabbt kompisar :) Flinta var Mathias nordsvensk han hade när vi träffades. Det finns så mycket att skriva om Lea och alla som träffade henne har nog en egen liten historia. Jag brukar berätta om den gången hon kom och mötte mig i dörren hemma, tjock som en trumma! När jag kollade en extra gång såg jag att det satt fast klumpar av nåt i hennes morrhår. Hon hade ätit 1 kg blodpulver! Det var precis överallt! Under trappen satt stackars Dex (som bodde hos oss en period) med en blick som sa: jag LOVAR det var INTE jag!
 
Det som skiljde Lea från dom flesta andra hundar var att hon var snäll mot alla! Hundar, katter, barn och alla människor! En av våra kattungar satte sig i hennes matskål en gång när hon åt varpå hon bara fortsätter att äta runt den.
 
När Lea blev dålig var det bara små små pip då och då som gjorde att vi reagerade på att nåt var fel. Vi åkte såklart till vår veterinär som konstaterade att hon hade ont i ryggen. Behandling med rimadyl och vila var ordinationen. Det höll sig under kontroll mer än ett år innan det blossade upp igen. När Ella bara var två veckor åkte vi in igen för att röntga henne vilken blev en trråkig upplevelse. Hon hade 4 diskar i ryggen (veterinären hade aldrig sett nåt liknande på en rottweiler) som var i princip trasiga. Plus det så trodde veterinären att hon hade L7S1. Hem med en omgång till med rimadyl och vila vilket även den gången gav resultat. I ca 6 månader trodde vi att allt skulle ordna sig, sen klev Lea ner från vår säng och skrek rakt ut! Snabbt därefter började hon vingla när hon gick och vi insåg att vi måste åka in med henne.
 
Vi kom fram till Strömsholm ett par timmar senare och fick vänta ett par timmar där. Veterinären gav oss två alternativ: lämna henne över natten så att en speciellist kunde titta på henne eller skicka hem oss med smärtstillande. Jag visste redan då att hennes tid var ute men att behöva säga dom orden själv var för hårt!
När vi sen skulle gå ut i väntrummet såg även veterinären att hennes tid var kommen...då kunde hon inte ens gå på bakbenen :( Att lämna henne där på golvet var det svåraste jag nånsin har gjort!
 
Folk frågade mig efteråt: hur mår du? hur känns det? och jag svarade att det är ok.
När jag egentligen var helt knäckt, och är fortfarande, för jag har förlorat min bästa vän!
 
Lea i sitt esse!
 
 
Hon älskade att bada!
 
 
Du kommer alltid att ha mitt hjärta <3
 
 
Världens bästa barnvakt :)
 
 
 
 

Marknad och idiotjävel!

Publicerad 2013-06-30 13:35:28 i Allmänt

Iväg på marknaden för vi. Ella med stora ögon, Signe letade efter glass, Mathias ville förmodligen inte ens åka och jag letar mat som en utsvulten hund!

Vi hittade mat som skulle vara lite medeltiden-aktig. Som en tunnbrödrulle men med kålsallad och kött i. Som alltid beställer jag fel mat! Vildsvin är ju gott, tänker jag och samtidigt VET jag att jag hellre vill ha vanlig gris. Tur att Mathias vet hur jag är och gav sin mat till mig :)

En sväng till lekparken hann vi med också. Allt gick bra tills vi skulle hem. Det ska gapas och skrikas och slåss! Jag lovar att Ella kommer bli ett sånt barn som ställer sig och skriker på hjälp för att hennes mamma slår henne!

Och så kommer vi till dagens stora drama. Och jag tänker inte ens skriva dom berömda orden: jag är inte rasist men...FÖR IDAG ÄR JAG DET!
När vi ska köra ut från parkeringen ställer det sig en bil mitt i vägen för oss och flyttar inte på sig (han ska in på parkeringen) efter mycket krångel kommer vi ut och Mathias pekar finger åt honom. Då ser vi en lönnfet skallig invandrare hoppa ur bilen bakom och springer efter våran bil samtidig som han i bilen som parlerat in oss (ungefär samma beskrivning) stannar sin bil och springer även han efter oss! Hade Mathias varit själv då hade han förmodligen suttit häktad nu men vi hade båda barnen med i bilen, vilken däremot inte stoppade dom, så jag bad honom att bara köra! Så jävla typiskt hålla-ihop-trams som jag faktiskt aldrig har sett hos svenskar. Men rätta mig gärna om jag har fel! Ja just ja, han sparkade på bilen också...

En halvtimme har passerat och Mathias laddar fortfarande...En aning arg!

Nej, sluta, vad äter du på?, STANNA!

Publicerad 2013-06-30 10:22:11 i Allmänt

Dom mest populära orden och fraserna hemma hos oss just nu! I vanliga fall består vår familj av mig (Sara) min sambo Mathias vårt barn Ella och hennes storasyster Signe (varannan helg). Plus det så är det Glitter 5 år och Dundra som ni har läst om tidigare. Dundra har ju som sagt börjat bli lite förståndig den senaste tiden och lyssnar även på ord som inte gynnar henne, t.ex gå och lägg dig.
 
Nu har vår familj utökats (temporärt) av en riktig liten donna. Acta är runt 8 månader (rottweiler såklart) och hon har tappat sina öron! Kan även vara så att hon inte föddes med några vad vet jag. Hon hör nämligen inte alls vad man säger! Fast hela hennes uppsyn speglar en tanke som är mer: jag hör vad du säger jag bryr mig bara inte!
Det var ungefär hon såg ut igår när vi kom på henne med att äta upp vårt hem, närmare bestämt hade hon tuggat sönder en golvlist. Även här slaktas det nappar men med ett mer effektivt tempo, ca 10 st på en vecka!
 
Acta får bli Mathias skötebarn under tiden som hon är här, dels för att jag inte hinner och dels för att han har pratat om en egen tävlingshund. Det återstår att se om han fortfarande är lika sugen på det när Acta har åkte hem ;)
 
Dundras och Actas första möte sen dom var 4-5 månader :)
 
 
Vapendragare och bästisar <3
 

Nu ska vi görs oss i ordning för att åka på medeltismässan, dock utan hundar!
 
 
 
 
 

Kraftverkets Caxiga Cocos

Publicerad 2013-06-29 23:36:55 i Allmänt

Att få hem en valp 6 år efter att man sist upplevde det är helt klart omtumlande. Att dessutom ha ett litet barn på 10 månader gör inte saken bättre, inte ett dugg faktiskt!
MEN det rörde inte mig i ryggen så mycket eftersom det var Mathias tur att vara hemma på föräldraledighet. Så efter allt tjat om att han bara jobbade och aldrig hjälpte till hemma var jag en smula skadeglad när han fick häcken full :)
 
Första dagen när vi hade hämtat Dundra vet jag att min första tanke var: vad tråkig hon är! Hur många år det än går sen man senst hade valp så kommer man ihåg att dom är JOBBIGA! Speciellt om man har haft en Lea som drog av tapeter från väggarna. Men Dundra var alltså väldigt lugn och sansad = tråkig!
 
Det höll i sig i exakt 1 dag sen släppte förmodligen tröttheten. Hon gav sig genst på Glitter som en bulldozer, ingen nåd visades från Dundras sida och var det inte bett i kinden så var det juckningar på ryggen! Glitter blev dock beviljad nåd när Dundra gav sig på alla lister här hemma och 74 par skor som har slaktats. (jag gissar på att det ligger ett 10-tal nappar har sett hennes insida)
 
Ella och Dundra gick genast in i maskopi mot Mathias. Jag glömmer aldrig en dag när jag satt på jobbet och fick ett sms. Börjar var: Jag kommer få en hjärmblödning!
Ella var precis nybadad när Dundra satte sig och kissade i hallen. Rätt som det är ser Mathias att Ella står och doppar hennes nytvättade hår i kisset. Jag skrattade så att jag höll på att kissa på mig!
 
Månaderna har gått och nu är hon som sagt 9 månader. Hon har äntligen börjar landa i sig själv, det har varit en jobbig tid med mycket osäkerhet. Nu kör vi på med vår träning mot att bli ett blivande IPO-ekipage. Och om hon är en bra hund att jobba med? GRYM! Bolltokig som få med ett naturligt bra bett och spårnos, kan man begära mer?
 
Ser ni blicken? Den speglar henne rätt bra!
Inte bara en grym träningshund hon är dessutom snygg! V1 valpklass 6-9 mån SSU 2013
Bita kan hon :) FOTO: EVA-LOUISE HANSSON
FIGGE:
Michael Warburg Nielsen
 
 
 

Dundra the dog

Publicerad 2013-06-29 20:26:00 i Allmänt

Ja varför heter då bloggen Dundra? För att ta historien lite kort men ändå från början får vi gå tillbaka 11 år i tiden då familjen första rottweiler flyttade in. Pirat var en härlig grabb med glimten i ögat som kunde hoppa lika högt som Stefan Holm. Däremot var han förjävlig mot andra hanar! Jag var nästan en sån som stannar vd en lyktstolpe och virar koppler 40 varv för att sen hoppas på det bästa! Efter ett par år när jag flyttade hemifrån flyttade då Pirre med mig och han bodde hos mig ändå till den dagen han gick bort, alldeles för tidigt :(
 
När Pirat var 4 år bestämde vi (jag och min dåvarandra sambo) oss för att vi skulle skaffa en till hund. Sagt och gjort, utan att veta så mycket, hämtade vi hem en tjock tik från Norrköping. Den här lilla klumpen fick namnet Lea (och mitt hjärta). Lea var verkligen one of a kind och jag är tyvärr medveten om att jag aldrig kommer få en sån hund igen! Lea och jag var oskiljaktiga (genom flyttar, separationer och barnafödslar fanns hon där) i nästan 6 år innan även hon gick bort för tidigt. (Lea kommer att få ett eget inlägg lite längre fram)
 
Vi var helt inställde på att vi inte skulle ha någon mer hund. Vi hade då Glitter som kom på köpet med sambon plus vår dotter Ella som var 6 månader. Så ja det var fullt upp ändå! Men så kom en chans som jag har väntat på i flera år. En kanonparning enligt mig (iaf på papper, det är för tidigt att säga nåt om mentalitet och hälsa än) och om jag ville skulle jag få en tik...efter mycket snack hemma med Mathias så bestämde vi oss, vi skulle bli med valp igen. Och det är då alltså Dundra eller Kraftverkets Caxiga Cocos som hon så fint heter i stamtavlan :) Denna valp höll på att knäcka oss ett otaliga gånger. Men nu är hon 9 månader och en riktig stjärna i mina ögon :) Och ja självklart så kommer det ett eget inlägg om Dundra och hennes äventyr :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela