dundra.blogg.se

En blogg om allt och inget! Eller jag skulle nog inte kalla: jobb, barn, hundar, hundträning, ridning och allt det andra social för inget :)

Privatträning blir aldrig som man har tänkt sig!

Publicerad 2013-07-05 22:27:23 i Allmänt

Dock brukar det bli bättre och det blev det idag ockdå. Men få sjutton vad frustrerande det är att ha en unghund!
Det är som att gå runt med en vild tjur som letar efter en kossa! Hon är totalt väck i huvudet just nu...
 
MEN det betyder ju inte att hon slipper träna bara det att jag får vara lite mer på henne HELA TIDEN. Som jag fick höra idag: sluta be henne om saker och säg bara till henne att göra det! Och ja nu får tösabiten skärpa upp sig lite med flamset. I övrigt är hon fortfarande lika underbar att träna med min lill gris. Idag fick jag med mig tips om apporteringen och även attityden som hon ska ha med sig in på plan.
 
Imorgon är det dags för nästa äventyr! Då ska vi på skydds- och lydnadskurs med hundarna. Hoppas hoppas hoppas att krokodilen har lärt sig nåt om att släppa kudden sen sist ;) Meeeeeeeeen det ska vi väl inte räkna med så vi står nog där imorgon och får skämmas ögonen ur oss, eller ja Dundra tycker ju att hon är ashäftig, när alla andra är duktiga.
 
Rapport kommer imorgon!

Lyckad utflykt

Publicerad 2013-07-03 22:34:12 i Allmänt

 
Jo men visst, vi for till Askersund idag för en liten dagsutflykt. Att äta mat (min favorit grej att göra!) och åka tåg? stod på schemat. Vi hittade en sjaskig båt som föreställde en restaurang i hamnen, kinamat närmare bestämt.
Tyvärr kan jag inte påstå att maten överaskade till det postitiva men Ella fick ju chansen att mata fåglar ;)
 
Sen började krigen...Den här monsterungen som nån har bytt ut mot våra söta goa lilla Ella LYSSNAR JU FÖR FAN ALDRIG PÅ VAD MAN SÄGER! Hennes favorit sak att göra är dessutom att springa rakt ut i gatan och får hon inte göra det ja då ska hon lägga sig MITT I GATAN istället. Att vara en drama queen får väl så vara men att vara en självmordsbenägen drama queen när man är 1 1/2 år känns lite väl överdrivet. Tonnåren kommer att bli jobbiga för oss alla!
 
Fram kom vi med tåget (som inte gick på räls) till en liten hembygdsgård där vi kollade på lite olika djur. Och fortsatte att säga: nej, kom nu, titta här Ella!, sluta med det där, man får INTE slåss, ligg där och grina då! och hej då. Men det var trevligt under samanlagt 10 minuter iaf och det får man vara nöjd med.  
 
Sen tog jag paus ifrån mitt kära monsterbarn och åkte på hästtävling innan jag red en sväng också!
 

Tur att hon är söt :)
 
 
 
Vi två föralltid <3
 
 
Busfia!
 

I love it!

Publicerad 2013-07-02 12:12:53 i Allmänt

Tyst och lugnt med skvaller och kakor! Uppladdning för sandlådekrig sen...

Semester

Publicerad 2013-07-02 10:26:54 i Allmänt

Alla som jobbar det nog fram emot ett antal veckor semester varje sommar och det gör även jag!

Men nu förtiden är inte semester samma sak. Förr var det Sweden rock, utekvällar, utlandsresor och hundläger som man var dyngfull på! Det var härliga tider ;)

Nu är man lycklig om man får sova till kl 8 och planerar alla dagar med aktiviteter så att man slipper vara hemma med en trotsig och ilsken 1 1/2-åring! Lägg till ett par hundar så har man ett dårhus...

Alternativen är bara snäppet bättre dock. Tänk er själva att sitta i en sandlåda en hel dag med skrikiga, snoriga och tja ganska fula 5-åringar som skriker och bråkar medan deras mammor ska vinna årets mamma-pris och därför bara använder sin mjuka röst!

Tror ni att nåt barn slutar kasta sand och skrika HÅLL KÄFTEN! om man ber dom snällt? Nej!

Jag erkänner lätt att den bästa uppfinningen som har gjorts är dagis och iPhone. Då slipper man sitta och småprata med andra mammor son lever för att prata om blöjbyten och bebisspråk!

Och på tal om det ska jag och Ella till lekparken i em för att umgås med andra barn och mammor, men dom gillar vi faktiskt ;) Först ska dock morsan få en välbehövlig klippning och lite färg
eftersom min utväxt är ca 1 dm.

Sommarlovet invigdes med kebab :)

Trevliga promenader?

Publicerad 2013-07-01 22:58:39 i Allmänt

På nåt konstigt sätt så får jag alltid hundar som inte kan uppföra sig på promenader! Kan det ha och göra med att jag aldrig orkar ta tag i det? Jag är som värst på morgonen speciellt sen jag slutade röka. Jag känner redan när jag tar på mig skorna att jag bara vill skrika åt hundarna att ta det lugnt! Men jag biter ihop för jag är inte tillräckligt arg...Så kommer vi ut och dom far och flänger åt olika håll men även här är jag rätt lugn. Ändå tills Dundra börjar kampa med sitt koppel så att jag nästan snubblar på henne och Glitter drar åt ett annat håll. MEN vore det så att Dundra faktiskt kunde LYSSNA så hade det nog inte spårat ur. Men varje morgnpromenad ser jag mig själv stå där och skrika som en psykpatient: SLUTADRAIKOPPLETINNANJAGBLIRTOKIG! NEJDUNDRANUFÅRDUFANGEDIG! GLITTER! MENSLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄPPDÅ! GLIIIIIIIIITTER!
 
Efter dessa utbrott går dom som små lamm (små lamm som tigger godis visserligen!) och jag tänker att: ja, men det här var ju faktiskt en trevlig promenad och: vilka framsteg Dundra har gjort!
 
Ochh så börjar det om igen ett par timmar senare!
 
(Mathias har faktiskt intresse av att hundarna ska uppföra sig så han jobbar på det!)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela